Friday, 24 April 2015

:: Susu Kambing - Karihome Step 2 ::



Assalamualaikum...




Mulaikha baru start kasi Milliy minum susu kambing..
tak pernah terniat nak campur susu lagi kat Milliy,
cuma kadang-kadang keadaan terdesak..
dah macam-macam susu fm dah try,
last-last s-26 jugak yang perot Milliy boleh terima..
tapi sekotak tu boleh tahan untuk 3 bulan..

Percaya tak..kan Mulaikha dah bagitau guna ketika terdesak je..kiki



Sekarang anak Mulaikha dah masok 10 bulan..
Mulaikha tak nak kasi susu lembu dah,
nak tukar susu kambing..
cari-cari jugak untuk below setahun,
tapi tak banyak..
yang ada  cuma karihome step 2..
bila dah d selidik banyak komen positif dari ibu-ibu kat luar sana..
maksudnya perot baby-baby boleh terima susu kambing..




Alhamdulillah Milliy baru 2 Minggu guna..
Mulaikha kasi sehari 1 kali je..haha..
So setin 400g tu boleh tahan untuk sebulan..
Walaupon mahal sikit tapi ok la untuk setin sebulan..
Dulu rasenya setin dah 48++..Mulaikha beli itu ari dah RM53++..



Walau apa-apa pon susu ibu is the best..
Milliy still menyusu dan Mulaikha still pump susu..
Cuma sekrang dah nampak penurunan..
dari 15oz --> 12 oz --> 10oz
kadang-kadang time Mulaikha berpuasa susu tak meriah..
paling sikit pon Mulaikha dapat 7oz..
Ouchh skitnya..Hari-hari Mulaikha kene kasi stock susu untuk nenek jaga 12oz..




Macam mana nak cover,susu dalam freeze pon dah kurang sangat..
sebab tu the other way Mulaikha terpaksa kasi susu fm,
dan salah satu susu terbaik selepas susu ibu ialah susu kambing...



Insyaallah ibu akan usaha untuk memeriahkan susu,ye anak..
Impian ibu nak menyusu awak sampai umur awak 2 tahun..
Amin..





:: Salam Ukhwah ::
   Mulaikha Milliya